Συνεργασία με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τασούλα Τσιλιμένη

Αναρτήθηκε 24 Οκτωβρίου, 2014

 Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, μετά την περσυνή συνεργασία τους , συνεχίζουν για 2η χρονιά την εφαρμογή δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων/δράσεων στο Δημοτικό αλλά και στο Νηπιαγωγείο. Επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τασούλα Τσιλιμένη. Συγκεκριμένα για το σχ. έτος 2014-15 θα υλοποιηθούν βελτιωμένα και αναθεωρημένα θεματικά τα 2 προγράμματα:


Α. Στο Νηπιαγωγείο: Παιδικά Βιβλία και Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης
Με την ανάγνωση και αξιοποίηση κατάλληλα επιλεγμένων λογοτεχνικών βιβλίων, αλλά και με το σχεδιασμό και εφαρμογή δραστηριοτήτων, τα παιδιά κατανοούν τον εαυτό τους και  ενισχύουν τον μηχανισμό της αυτοεικόνας και της αυτοεκτίμησής τους. 


Β. Στο Δημοτικό: Θα ανοίξουμε τα τετράδια και Φρρρ θα …πετάξουμε: Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής.
Τα παιδιά με την καθοδήγηση και εμψύχωση των εκπαιδευτικών θα γνωρίσουν λογοτεχνικά είδη της ποίησης και της πεζογραφίας και θα δοκιμάσουν φόρμες γραφής. Με τις κατάλληλες τεχνικές θα φτιάξουν τα δικά τους ποιήματα και τις δικές τους ιστορίες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και θα ασκηθούν στη γραφή ως μέσο έκφρασης.