Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus - Επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Αναρτήθηκε 29 Απριλίου, 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

       Στις 24-04-2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ, επισκέφτηκαν τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και συγκεκριμένα τον  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδη Δημήτριο,  εκπαιδευτικοί και μαθητές, εκπρόσωποι της σύμπραξης Προγράμματος   Erasmus+, πέντε  χωρών, Ελλάδας, Ρουμανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Τουρκίας.

Εκ μέρους της Ελλάδας το πρόγραμμα υλοποιείται  με τη συμμετοχή του Ιδιωτικού  Γυμνασίου    «Πλάτων».

     Στην επίσκεψη συζητήθηκε  το θέμα του προγράμματος: «InAFarAwayLand:Refugee  Children»,    αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα και ο Διευθυντής εκπαίδευσης ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους για τις ενέργειες της ΠΕ Πιερίας ως προς τη δημιουργία και άψογη λειτουργία  στα σχολικά μας κτίρια, τμημάτων για μαθητές των προσφυγικών δομών.

           Στην επίσκεψη ήταν παρούσα και η Συντονίστρια Προσφυγικού της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κα. Αναστασία Τουλιοπούλου, ο Διευθυντής του Ιδιωτικού Γυμνασίου «Πλάτων» κος Ευάγγελος Καπέτης, καθώς και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Πιερίας κα Μαργαρίτα Αμανατίδου η οποία είναι και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του συγκεκριμένου προγράμματος

            Η Δ/νση ΠΕ Πιερίας εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της σύμπραξης,    γόνιμη αλληλεπίδραση και ουσιαστική συνεργασία για επιτυχή ολοκλήρωση  του Προγράμματος, καθώς τέτοιες συνεργασίες ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς με στόχο την αλληλεγγύη την κοινωνική δικαιοσύνη, την στήριξη αλλά και τη δέσμευση όλων.