Η Καθ. Πανεπιστημίου και συγγραφέας Τσιλιμένη Τασούλα στο σχολείο μας

Αναρτήθηκε 21 Απριλίου, 2018

Το πρωινό της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018 η πανεπιστημιακός, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας κυρία Τασούλα Τσιλιμένη επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στη Γανόχωρα Κατερίνης και συναντήθηκε στη δανειστική βιβλιοθήκη με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού που είχαν διαβάσει το τελευταίο παιδικό της μυθιστόρημα «Το μήνυμα της αγάπης».

Συνομίλησε και έπαιξε μαζί τους, δέχθηκε ερωτήσεις για το βιβλίο της, τα παιδιά δραματοποίησαν κάποιες σκηνές που αναπαρίσταναν εικόνες και η συγγραφέας ικανοποιήθηκε που όλοι κατάλαβαν το νόημα του μυθιστορήματος. Στο τέλος τα παιδιά συμπέραναν πως πρέπει να έχουμε ευγνωμοσύνη για το καλό που δεχόμαστε κάθε φορά και για την αγνή αγάπη συγγενών και φίλων όταν μας την προσφέρουν χωρίς τίμημα.

Η κυρία Τσιλιμένη αποχαιρέτησε τα παιδιά με αναμνηστικά και με έναν ιδιαίτερο τρόπο όπου δέχθηκαν όλοι να στείλουν μυστικά τις ευχές τους μέσα σ΄ ένα κουτί, που από ύψωμα θα φτάσουν σαν αστεράκια στον ουρανό. Υποσχέθηκε να ξαναέρθει αφού συνεργάζεται για χρόνια με το σχολείο.