Το σχολείο μας στο Μαθητικό Διαγωνισμό Εικονική επιχείρηση 2019

Αναρτήθηκε 26 Φεβρουαρίου, 2019

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 ήταν η πιο σημαντική ημέρα του παγκόσμιου προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreece. Πάνω από 1.200 μαθητές και μαθήτριες, από 37 Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο ΜediterraneanCosmos στη Θεσσαλονίκη και παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα που κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

To ΣΕΝ/JA Greece δημιούργησε «περίπτερα» για τις Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» όπου οι μαθητές τοποθέτησαν τις αφίσες, τα φυλλάδια και τα προϊόντα τους, τα οποία έθεσαν προς πώληση στο αγοραστικό κοινό. Τα περίπτερα των ομάδων επισκέφτηκε και βαθμολόγησε η κριτική επιτροπή του οργανισμού, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των παιδιών διατέθηκαν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στο προϊόν τους και να γνωριστούν με μικρούς «επιχειρηματίες» άλλων σχολείων.

H Μαθητική Εμπορική Έκθεση ξεκίνησε στις 9:00 και ολοκληρώθηκε στις 15:00 με την απονομή 3 βραβείων των καλύτερων μαθητικών «επιχειρήσεων» της Έκθεσης και τον εορτασμό των 100 χρόνων του παγκόσμιου Junior Achievement.

Τα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης ήταν εκεί δια των εκπροσώπων τους, μαθητών της Α Λυκείου, και παρουσίασαν το προϊόν τους “CleverOrder”. Πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα προ παραγγελίας σε κυλικεία για την αποφυγή αναμονής αλλά και καλύτερου ελέγχου από τους γονείς. Η κριτική επιτροπή, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος που επισκέφτηκε το περίπτερο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Κατερίνης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προϊόν και οι ερωτήσεις προς τους δημιουργούς ήταν πολλές. Μία καταπληκτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος καθηγητές Μπατζογιάννης Ηλίας και Παπαβραμίδης Φιλάρετος.