Βράβευση στον 7ο Παγκόσμιο διαγωνισμό εκπαιδευτικών παιχνιδιών (SeriousGames) για τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

logo

Την Παρασκευή 4/10/2019 παράλληλα με το 13ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη βασισμένη στο Παιχνίδι Εκπαίδευση (ECGBL) διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο “Syddansk Universitet” της πόλης Odense της Δανίας ο 7ος Παγκόσμιος διαγωνισμός Εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ με το εκπαιδευτικό παιχνίδι “EnchantedCrystals”, το οποίο δημιούργησαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “ LOOKING FOR ENHANCEMENT OF VIRTUAL ENVIRONMENTS FOR LEARNING (LEVEL)” μαζί με εταίρους από Γερμανία, Σκωτία και Πορτογαλία. Το παιχνίδι αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει νεαρούς μαθητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά με έναν πιο ευχάριστο τρόπο.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι κατετάγη στη 2η θέση ανάμεσα σε δεκάδες άλλα παιχνίδια που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Το βραβείο παρέλαβαν ο DavidFarrell, καθηγητής στο Glasgow Caledonian University και ο Σπυρίδων Μπλάτσιος, εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ και υποψήφιος διδάκτορας Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Εμείς στα Εκπαιδευτήρια Πλάτων νοιώθουμε περηφάνια για τη διάκριση αυτή διότι είναι μία απόδειξη της υψηλής ποιότητας έργου που παράγουμε στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Αποτελεί μάλιστα δέσμευσή μας ότι θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα μιας που έτσι συμβάλλουμε στην προώθηση της Αριστείας στην εκπαίδευση. Διότι δεν μπορεί να νοείται Αριστεία στην εκπαίδευση που δεν προσβλέπει στην επαγγελματική εξέλιξη και προσωπική ανάπτυξη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, τη συνεχή επιμόρφωσή τους και την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας στις διδακτικές μεθόδους.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι “EnchantedCrystals” είναι ελεύθερα διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και iOsαπό το GooglePlay και το AppStoreαντίστοιχα.

Την ομάδα των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος από το 2016 ως το 2018 αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μπλάτσιος Σπυρίδων, Μπατζογιάννης Ηλίας και Παπαβραμίδης Φιλάρετος.

Κοινοποιήστε το άρθρο