Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» 2021

Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ θα διοργανώσουν και τη φετινή χρονιά το Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό “Καγκουρό”.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»  (http://www.kangaroo.gr/) είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή  εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ το Σάββατο 22  Μαΐου 2021, ώρα   09:30. Η διάρκειά του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

 Μαθήματα προετοιμασίας

Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, δίνουν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε όσους μαθητές το επιθυμούν, από κάθε σχολείο του Νομού Πιερίας και χωρίς κόστος. Το μάθημα προετοιμασίας θα γίνει στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στη Γανόχωρα, από τους μαθηματικούς του σχολείου, το Σαββάτο  15 Μαΐου και ώρα 09:30 ως 10:30. 

Δηλώσεις συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό για τους μαθητές του Νομού Πιερίας γίνεται συμπληρώνοντας τη φόρμα στον σύνδεσμο: https://forms.gle/ut2sCkqoQPKmJnuo6.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 23510 31111 καθημερινά τις ώρες 9:00-14:00 ή ηλεκτρονικά στο email: secretary@platon.edu.gr.

Η συνδρομή για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι €12,5  και μπορεί να εξοφληθεί ως τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στο λογιστήριο του σχολείου.

Τις συνδρομές των μαθητών διαχειρίζεται η Κεντρική Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού για την κάλυψη των εξόδων για τους  επιτηρητές, τους  βαθμολογητές, τα δώρα των παιδιών και τα μεταφορικά.

Υπεύθυνοι διεξαγωγής του διαγωνισμού στην Πιερία είναι οι Μαθηματικοί των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ Θωμάς Μιχαηλίδης και Εύη Μελέγκου.

Μορφή των θεμάτων

Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο  1: απευθύνεται σε μαθητές Β΄  Δημοτικού

Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,

Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.

Επίπεδο 6: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Με άλλα λόγια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού. Για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Kangaroo Math Contest

The Kangaroo International Mathematical Competition is the largest educational and fun competition in the world. It is held every year and includes topics in the form of puzzles and clever math games.

The competition is open to students from the 2nd class of elementary school to the last class of high school with topics adapted to the age and level of knowledge of each class. The subjects in which they compete do not require special knowledge of Mathematics and are not addressed only to students with a special inclination in Mathematics.

Our school is the only examination center in the prefecture of Pieria. Within this framework we provide free preparation courses to all students who wish to compete.

For more information about the competition you can visit the website www.kangaroo.gr.