Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας ΣΕΝ

Το σχολείο μας επιδιώκει να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της επιχειρηματικότητας μέσα από μια σειρά δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Η πιο σημαντική από αυτές είναι ο διαγωνισμός δημιουργίας εικονικής επιχείρησης του ΣΕΝ JA Greece στον οποίο συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια οι μαθητές της Α λυκείου. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση ενός υπευθύνου καθηγητή, καλούνται να σκεφτούν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν μία εικονική επιχείρηση, προσφέροντας ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία. Στο τέλος της χρονιάς παρουσιάζουν το έργο τους σε μια κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από ανθρώπους του χώρου.

Μέσω της συμμετοχής τους οι μαθητές:

  • καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους & αναπτύσσουν κριτική σκέψη
  • εξοικειώνονται με την έννοια της επιχειρηματικότητας, τη σημασία της οικονομίας, το ρόλο των επιχειρήσεων στην παγκόσμια οικονομία, την αξία της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας.
  • μυούνται σε βασικές οικονομικές έννοιες.
  • αναπτύσσουν σημαντικές επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες: ομαδική εργασία, διαπραγμάτευση, επίλυση προβλημάτων, ικανότητες παρουσίασης κ.ά.
  • «συνδέονται» με το εργασιακό περιβάλλον και αποκτούν παραστάσεις για την αποτελεσματική οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας, τις συνθήκες εργασίας, τις ευκαιρίες μελλοντικής εργασίας, κλπ.
  • μαθαίνουν βιωματικά τόσο μέσων εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις όσο και μέσω παιχνιδιών-ρόλων και προσομοιώσεων.

Η συμμετοχή των μαθητών μας σε αυτόν το διαγωνισμό είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς δύο φορές μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις που έχουν στηθεί από τους μαθητές μας κέρδισαν το πρώτο πανελλήνιο βραβείο εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο http://senja.gr/.