Ο μαθητής Κωνσταντίνος Στραβογιάννης των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ εκπρόσωπος της Πιερίας στη Βουλή των Εφήβων

Ο μαθητής Κωνσταντίνος Στραβογιάννης της Γ΄ Τάξης των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ εκπροσώπησε την Πιερία ως τακτικό μέλος στις εργασίες της ΚΔ´ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 2 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εργασίες της ΚΔ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να συνομιλήσουν με μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, σχεδιασμένα από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν, στις 6 Σεπτεμβρίου, με τη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες των ομάδων τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο