Εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN (05-09/03/2024)

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία και τη Γαλλία από τις 5 εώς τις 9 Μαρτίου 2024, στην οποία συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών «CERN, ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και εξειδικεύεται στη φυσική των σωματιδίων. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους επισκέψιμους χώρους του από Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη λειτουργία, τα επιτεύγματα του κέντρου και τους στόχους του.

Ακόμη οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη Γενεύη, τη Λωζάνη και το Μοντρέ και να θαυμάσουν τα αξιοθέατα. Στη Γαλλία επισκέφτηκαν την πόλη Ανσί, τη «Βενετία των Άλπεων», με την υπέροχη λίμνη κι τα εξαιρετικά υδάτινα κανάλια. Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε στους μαθητές η επίσκεψη στο Σαμονί, το υπέροχο χειμερινό θέρετρο των Άλπεων με τον περίφημο παγετώνα.

Στην εκδρομή συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ευάγγελος Καπέτης, Σπυρίδων Μπλάτσιος, Σοφία Παπαδόπουλου καθώς και ο διευθυντής του σχολείου, Ανέστης Παπαδόπουλος.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο