Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 5/5/2023 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα Διοικητικά Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Εκεί τους υποδέχτηκε θερμά η κα Μπούρα Ζωή, προϊσταμένη τριμελούς συμβουλίου διεύθυνσης δικαστηρίου, η οποία τους οδήγησε στη δικαστική αίθουσα, όπου και παρακολούθησαν δίκη κοινωνικοασφαλιστικών, κυρίως, υποθέσεων.
Μετά το πέρας της δίκης η κα Γκρέκα Χριστίνα, πρόεδρος Πρωτοδικών του ΙΒ τμήματος, μίλησε στους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων, για τα είδη των υποθέσεων που εκδικάζονται σ’αυτά, δίνοντας παραδείγματα και για το επάγγελμα του Δικαστή. Οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πρόεδρο Πρωτοδικών ήταν άκρως διασαφητικές. Στην τόσο εποικοδομητική συζήτηση συνέβαλαν με τον θερμό και υποστηρικτικό τους λόγο η κα Τσιτλακίδου Βαρβάρα, εκπρόσωπος Τύπου και η κα Γκελερή Τάνια, προϊσταμένη γραμματείας.
Τέλος, ο κ. Τοκμακίδης Νικόλαος, δικαστικός υπάλληλος, μίλησε για τα καθήκοντα που έχει ένας δικαστικός υπάλληλος αλλά και για την ιστορία του εμβληματικού κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια (πρόκειται για ένα από τα πιο περιώνυμα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, το γνωστό ως “ΔΕΛΑΣΑΛ” ή σχολή Φρέρηδων). Η τόσο ενδιαφέρουσα επίσκεψη έκλεισε με την περιήγηση των μαθητών στον εσωτερικό χώρο του παλαιού κτιρίου αλλά και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Κοινοποιήστε το άρθρο