Έκθεση μουσικών οργάνων από τους μαθητές του δημοτικού

music class

Στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής παιδείας οι μαθητές του Δημοτικού υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής του σχολείου μας, Κώστα Σακκούλα, δημιούργησαν μια έκθεση μουσικών οργάνων στην αίθουσα μουσικής. Η έκθεση έχει ως κύριο στόχο τη διαφύλαξη και διάδοση της παραδοσιακής κληρονομιάς μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Στον εκθεσιακό χώρο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τέχνη της κατασκευής μουσικών οργάνων και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως σεμινάρια οργανοποιών και ανθρώπων της τέχνης, ώστε να εξελίσσουν συνεχώς το ταλέντο τους στις κατασκευές μουσικών οργάνων.

Το πρόγραμμα οργανοποιίας είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα  των μαθητών,  επιχειρώντας μέσα από την αυτενέργεια και τη συμμετοχική δράση των παιδιών μία πρώτη επαφή με την μουσική παράδοση τόσο της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας όσο και χωρών του εξωτερικού.

Η έκθεση μουσικών οργάνων παρέχει στους μαθητές: α) γνώση στην επεξεργασία καθημερινών υλικών για την κατασκευή μουσικών οργάνων, β) γνωριμία με μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο και γ) το έναυσμα για μία πολύπλευρη ανακάλυψη της μουσικής!

Κοινοποιήστε το άρθρο