Παραγωγικό Σκασιαρχείο από τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Β Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ Κατερίνης, με υπεύθυνο τον καθηγητή Ηλία Μπατζογιάννη συμμετείχαν στη δράση «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Σκοπός του προγράμματος Παραγωγικό Σκασιαρχείο, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι να συμβάλει στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης, επιλογής και σχεδιασμού σταδιοδρομίας μέσα από την επαφή με την επιχειρηματική καινοτομία και την καινοτομική παραγωγική διαδικασία.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Apifon, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύσσει υπηρεσίες Business Messaging & Mobile Marketing. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές είχαν μια διαδραστική συζήτηση, μυήθηκαν στις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο της εταιρείας και για θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήσεις στον κ. Κυριακίδη, HR Manager, σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, τη διαδικασία συνέντευξης, τη σημασία των Soft Skills κ.α. Έπειτα, η Ζώνη Καινοτομίας, θέλοντας να εισάγει μια καινοτόμα εργασιακή κουλτούρα βάσει των νέων συνθηκών τηλεργασίας, πρόσφερε στους μαθητές μια εναλλακτική 5λεπτη ομαδική δραστηριότητα stretching.

H δράση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου, όπου οι μαθητές εξέτασαν μια μελέτη περίπτωσης και αξιοποιώντας όσα άκουσαν για την Apifon και το Business Messaging, παρουσίασαν σε ομάδες τα αποτελέσματά τους, ενώ νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε η “ChocoGabie”.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο