1η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων του Έργου Erasmus+ “FIlling the Gap”

filling the gap
Share on facebook
Share on twitter

Στη Σεβίλλη της Ισπανίας με οικοδεσπότη το σχολείο Huerta Santa Ana πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ «Filling the Gap» στις 10-11 Ιουνίου. Το έργο συντονίζει ο εκπαιδευτικός οργανισμός Irecoop Emilia Romagna από την Ιταλία και συμμετέχουν τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, το Colegio Huerta Santa Ana από την Ισπανία, το σχολείο Bernardin Frankopan από την Κροατία, το εκπαιδευτικό ίδρυμα Liceo M. Fanti και ο κοινωνικός συνεταιρισμός Archilabo από την Ιταλία και το πανεπιστήμιο του Leuven από το Βέλγιο. Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεικτό τρόπο, εν μέρει δια ζώσης και εν μέρει με τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom. Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Μπατζογιάννης και Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Κύριος σκοπός του εν λόγω έργου είναι η ενίσχυση των τεχνικών και μεθοδολογικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση πόρων ανοικτής εκπαίδευσης στην ψηφιακή διδασκαλία. Το πρόγραμμα στοχεύει στον σχεδιασμό α) ενός MOOC (Massive Open Online Course) που θα υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην οργάνωση, παράδοση και αξιολόγηση υψηλής ποιότητας εξ αποστάσεως μαθημάτων και β) ενός κύκλου δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την παροχή πρακτικών εκπαιδευτικών εργαλείων προς τους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας, παρουσιάστηκε το πλάνο εργασίας, καθορίστηκε ο ρόλος του κάθε εταίρου και συζητήθηκαν τα βήματα των επόμενων μηνών μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Leuven του Βελγίου τον Μάρτιο του 2022. Το εξαιρετικό κλίμα αυτής της πρώτης επαφής με τους εταίρους του προγράμματος γεμίζει αισιοδοξία για ακόμη μια εποικοδομητική συνεργασία.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin