Τελική συνάντηση του προγράμματος “Getting Heads Together”

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ είχαν το προνόμιο να φιλοξενήσουν την τελική συνάντηση του έργου Erasmus+, “Getting Heads Together” το διήμερο 11-12 Μαΐου. Αυτό το πρωτοποριακό έργο, που στοχεύει στην αντιμετώπιση των περίπλοκων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι διευθυντές σχολείων, έχει δημιουργήσει έναν οδηγό και ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο για να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τους ηγέτες σχολικών μονάδων στους ρόλους τους.

Με επικεφαλής το University of Gloucestershire στο Cheltenham του Ηνωμένου Βασιλείου και με αξιότιμους εταίρους όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Ελλάδα) και σχολεία από τη Λιθουανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, αυτό το έργο ενσαρκώνει το πνεύμα της συνεργασίας και της καινοτομίας, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας για την προώθηση της εκπαιδευτικής αριστείας.

Η συνάντηση συγκέντρωσε μια ομάδα διευθυντών σχολείων από όλα τα ιδρύματα-εταίρους και τους παρείχε μια εξαιρετική πλατφόρμα για να συμμετέχουν σε ουσιαστικές συζητήσεις, να μοιραστούν ιδέες και να προβληματιστούν σχετικά με τους ρόλους και τις υποχρεώσεις τους ως ηγέτες σχολικών μονάδων. Με το έργο τώρα στο αποκορύφωμά του, οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουν στα αποτελέσματα του έργου, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να χαράξουν μια πορεία προς τα εμπρός στον τομέα της εκπαιδευτικής ηγεσίας.

Ο οδηγός και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκαν μέσω αυτού του έργου είναι έτοιμοι να χρησιμεύσουν ως ανεκτίμητοι πόροι για τους διευθυντές σχολείων, προσφέροντας πρακτικές λύσεις στις πολύπλευρες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στους ρόλους τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο